Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

14 september 2010

Facebook hielp inbrekersbende

Inbrekers in de Amerikaanse staat New Hampshire hebben Facebook benut om hun slachtoffers te kiezen. Zo konden zij bepalen of mensen niet thuis waren.
De politie in New Hampshire heeft vorige week drie mannen opgepakt die achttien inbraken zouden hebben gepleegd met behulp van Facebook, meldt de lokale zender WMUR Channel 9 News. De mannen checkten statusberichten op 's werelds grootste sociale netwerk om te bepalen of potentiƫle slachtoffers van huis waren.
Ron Dickerson, de chef van Nashua's politiekorps, verklaarde dat mensen "voorzichtiger moeten zijn met wat ze plaatsen op sociale netwerksites". Drie Nederlanders namen vorig jaar nog het initiatief tot de site Please Rob Me om internetters te wijzen op de privacygevaren rond het delen van locaties via sites als Foursquare.
[Bron: http://webwereld.nl,
Facebook hielp inbrekersbende.]

0 reacties: