Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

31 mei 2011

Een (media)wijs ervaringsspel


Over het onderwerp "kinderen en internet" is een heleboel te vertellen. Zo ook op de Mediawijsheidmarkt waar een onderzoek gepresenteerd zou worden en diverse initiatieven gelanceerd werden waaronder het interactieve spel MediaMasters2011 (trialer verderop in dit artikel).
De campagne 2011 van Mediawijzer.net bevat plannen voor de Week van de Mediawijsheid (21-27 november) die dit jaar gericht is op kinderen van 10-14 jaar en hun opvoeders. Een van die plannen is het interactieve ervaringsspel MediaMasters2011. Dit is een uitdagend en spannend spel wat op school, gedurende een week, iedere dag een uur gespeeld kan worden tijdens de Week van de Mediawijsheid. Iedere school met een digibord kan zich hiervoor aanmelden. Het spel is bedoeld voor leerlingen in groep 7 omdat kinderen vanaf die fase steeds meer zelfstandig met internet bezig zijn, maar nog wel zo jong zijn dat ze wel willen vertellen over wat ze zoal doen op school en op het net.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Een (media)wijs ervaringsspel.]

0 reacties: