Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

17 september 2008

Idlebackup komt automatisch in actie op je PC


Windows-only: Veel computergebruikers vergeten backups te maken van belangrijke data. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om de back-ups zoveel mogelijk te automatiseren. Idlebackup is een gratis backupprogramma. Het komt pas in actie als je je computer niet gebruikt en je kunt het aan een externe harddisk koppelen.


idlebackup


Dit backupprogramma start pas als de computer enige tijd niet gebruikt wordt en stopt als een keyboard of muis bediend wordt. Daarnaast wordt ook niet  gestart, indien zo ingesteld, als de CPU bezig is met andere taken. De eerste keer worden alle geselecteerde files gekopieerd, een volgende keer alleen de gewijzigde files, dit gaat zeer snel.


Sinds versie 1.15 kan er ook een gecomprimeerde backup naar zip bestand gemaakt worden, naast het type ‘Full’ kan er ook gekozen worden voor ‘Sequential’, wat inhoud dat steeds alle geselecteerde mappen en files naar een nieuwe zipfile gecopieerd worden.


Idlebackup is een interessante optie als je je backups bv op een externe harddisk zet. Voor online backups is wat mij betreft Mozy een goed (maar niet gratis!) alternatief


[Bron: http://lifehacking.nl,
Idlebackup komt automatisch in actie op je PC.]

0 reacties: