Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

24 maart 2009

'Ne me Twitte pas' vs. 'You may say I'm a Twitter'



Nogal wat columnisten vinden het nodig om publiekelijk afstand te nemen van Twitter. Zoals Rob Wijnberg van nrc.next. In een interview met Vrij Nederland verklaarde hij zich afgelopen week weliswaar nog een fervent verdediger van het nihilisme maar met de dagelijkse praktijk daarvan heeft hij toch wat moeite bleek uit zijn column vandaag. Al blijft hij zijn principes wel trouw door behalve zijn particuliere mening werkelijk helemaal niets nieuws aan het debat over Twitter toe te voegen. Of zoals hij het zelf zegt: "Snapt niet helemaal wat er zo leuk is aan Twitter." Hou je mond dan, denk ik als lezer.
Dan heeft de Fransman Jerome Choain (geboren in het vrijheidsjaar 1968) het beter begrepen en in ieder geval creatiever aangepakt. In onderstaande clip bezingt hij zowel de kritiek als de lof op Twitter op de muziek van Brel en Lennon. En maakt je en passant ook nog eens vrolijk.
[Bron: http://www.2525.com/log/,
'Ne me Twitte pas' vs. 'You may say I'm a Twitter'.]

0 reacties: