Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

23 augustus 2009

Aantal Ontslagen wegens Verkeerd gebruik Social Media Stijgt


Aantal Ontslagen wegens Verkeerd gebruik Social Media StijgtHet aantal officiƫle waarschuwingen, schorsingen of ontslagen als gevolg van het misdragen van een werknemer op een sociaal netwerk is het afgelopen jaar verdubbelt. Dat concludeert Proofpoint, na het houden van een onderzoek onder bedrijven met 1000 werknemers of meer.
Uit het onderzoek blijkt dat 17% van de ondervraagde bedrijven al eens te maken heeft gehad met vervelende situaties rond het gebruik van social media. In 8% van de gevallen was dit uiteindelijk reden voor het ontslaan van de werknemer. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de 4% die vorig jaar werknemers moest ontslaan na misdragingen op Facebook of LinkedIn. Van de ondervraagde Amerikaanse bedrijven gaf 13% aan al eens een onderzoek te hebben ingesteld na slechte publiciteit als gevolg van een sms of Twitter-bericht.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Aantal Ontslagen wegens Verkeerd gebruik Social Media Stijgt.]

0 reacties: