Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

23 augustus 2009

Bewegend lcd beeld in de krant


Bewegend lcd beeld in de krantVolgende maand komen er in de Entertainment Weekly, een Amerikaans tijdschrift, bewegende advertenties. Op hele dunnen lcd-schermjes worden reclames vertoond. Op ongeveer 12 cm2 wordt het herfst-programma van CBS gepresenteert. Pepsi betaalt mee aan de reclame en heeft een eigen commercial.
De reclame lijkt op de bewegende foto's in de Daily Prohet, de krant uit de Harry Potter boeken. De chip waarop de video’s staan is dezelfde als die in geluid producerende wenskaarten. Zodra de lezer de pagina openslaat, begint de video te spelen. Met een knopje kan verder worden geklikt. De lcd schermjes worden handmatig in de krant geplakt. Niet elke abonnee ontvangt een krant met bewegend beeld. Alleen in de hippe steden LA en NY verschijnt de advertentie in een oplage van slechts enkele duizenden exemplaren.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Bewegend lcd beeld in de krant.]

0 reacties: