Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

5 november 2009

Downloaders geven meer uit aan muziek

Downloaders geven meer uit aan muziekNiemand geeft meer geld uit aan muziek dan illegale downloaders. Mensen die toegeven met enige regelmaat online muziek te downloaden geven gemiddeld tweemaal zoveel uit aan online muziek als mensen die zeggen nooit in hun leven een p2p-site te hebben bezocht. Zo blijkt uit een Brits onderzoek.
Het nieuws bezorgt mensen uit de muziekindustrie koude rillingen nu Groot-Brittanniƫ, net als Frankrijk, een wet wil door gaan voeren die mensen die meer dan drie keer zijn betrapt op het illegaal downloaden van muziek van het internet wil afsluiten. Volgens de Britse krant The Independent wordt er nu voor gevreesd dat op die manier de beste klanten van de muziekindustrie zullen worden gestraft.
Voorstanders van het plan zeggen dat het zijn effect niet zal missen. In de peiling zegt 61% van de muziekliefhebbers dat ze zullen stoppen met het illegaal downloaden van muziek als ze daardoor hun internetconnectie dreigen kwijt te spelen.
Critici zien niet in hoe deze wet, zelfs als ze succesvol is, de verkoop van muziek zal stimuleren. "Mensen die op file-sharing sites zitten zijn muziekliefhebbers; een filesharingsysteem doet daarbij enkel dienst als een ontdekkingsmechanisme. Er bestaat een ganse generatie jongeren die geen enkel benul hebben van muziek als een product waar je voor moeten betalen."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Downloaders geven meer uit aan muziek.]

0 reacties: