Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

10 november 2009

Nederlander trekt massaal lootjes online

Nederlander trekt massaal lootjes onlineSinterklaas en de Kerstman zetten hun online opmars voort. Lootjestrekken.nl, de grootste site op het gebied van online lootjes trekken, verwacht dit jaar, het tiende jaar dat de site bestaat, 700.000 lootjes te verwerken. Met minder dan een maand te gaan tot Sinterklaas, zijn er nu al 180.000 lootjes getrokken. Vorig jaar werd voor het eerst de grens van een half miljoen overschreden.
Lootjestrekken.nl maakt het mogelijk om lootjes te trekken zonder dat de groep bij elkaar komt. De site biedt de mogelijkheid om verlanglijstjes toe te voegen en elkaar anoniem vragen te stellen. Ook het uitsluiten van iemand, bijvoorbeeld degene die men vorig jaar had, is mogelijk. Vaak blijkt vooral de partner te worden uitgesloten.
Een populaire rubriek op de site zijn de 'cadeautips'. Driekwart van de groepen maakt op Lootjestrekken.nl een verlanglijstje aan. Zodra de lootjes zijn getrokken en iedereen zijn verlanglijstje mag doorgeven, verschijnen er cadeautips in een zoekvenster. Er kan gezocht worden in een database van 300.000 cadeaus. Hierbij kan ook geselecteerd worden op budget. Veel zoekopdrachten blijken gerelateerd te zijn aan de tips die Lootjestrekken.nl aan de bezoekers laat zien.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nederlander trekt massaal lootjes online.]

0 reacties: