Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

8 december 2009

Google levert 100.000 lezers per minuut

Google levert 100.000 lezers per minuutGoogle CEO Eric Schmidt haalt in een opiniestuk dat gisteren in The Wall Street Journal wordt gepubliceerd hard uit naar de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch, die Google onlangs 'een bende dieven' had genoemd. "Google stuurt elke minuut opnieuw 100.000 mensen door naar nieuwssites wereldwijd; steeds opnieuw een kans om een loyale klant te maken", aldus Schmidt.
Hij benadrukt nogmaals dat -op een aantal uitzonderingen na, waar Google afspraken heeft gemaakt met bepaalde persagentschappen, Google Nieuws enkel de titel en een tweetal lijnen van een artikel overneemt en de lezer daarna verplicht is door te klikken naar de nieuwssite in kwestie. Schmidt spreekt de veronderstelling dat Google miljoenen dollars verdient over de rug van de kranten tegen. Advertenties die verschijnen naast de artikels -in Europa is dat niet het geval- zorgen voor een "kleine fractie van onze inkomsten".
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google levert 100.000 lezers per minuut.]

0 reacties: