Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

1 december 2009

Hyves introduceert virtuele portemonnee

Hyves introduceert virtuele portemonneeHyves introduceert begin volgend jaar een virtuele portemonnee die draait op het Minitix-platform van Rabobank. De crossmediale betaaldienst mikt op een miljoenenpubliek en zal ook buiten het sociale netwerk te gebruiken zijn.
Dat zeiden Yme Bosma van Hyves en Maarten Korz van de Rabobank gisteren op het IAB Jaarcongres tegen Twinkle. Volgens beide betrokkenen wordt de betaaltoepassing mogelijk al tijdens de Horecava in januari gelanceerd. Bosma: ‘We gaan het groot promoten en aanjagen. Ik vermoed dat het heel hard kan gaan.’
Aan alle 8 miljoen Nederlandse accounts van Hyves wordt straks een virtuele portemonnee gekoppeld. Daarmee kunnen Hyvers zowel binnen als buiten het sociale netwerk betalen, bijvoorbeeld in webwinkels. De afrekenmethode wordt ook geschikt gemaakt voor mobiel. Bosma voert naar eigen zeggen gesprekken met ondernemers in de online én offline wereld.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hyves introduceert virtuele portemonnee.]

0 reacties: