Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

18 januari 2010

New York Times klaar voor online betaalmodel

New York Times klaar voor online betaalmodelNa maanden van overleg tussen uitgevers en redacteurs, is de Amerikaanse krant The New York Times klaar om details over haar nieuwe betaalmodel aan te kondigen. Zo is te lezen in de New York magazine.
De krant zal een aantal artikels gratis blijven publiceren ten behoeve van toevallige bezoekers. Maar wie regelmatig de krant raadpleegt zal daarvoor moeten betalen. De Amerikaanse krant heeft volgens insiders gekozen voor het metered model van de Britse krant Financial Times. Daar kunnen onregelmatige bezoekers 1 artikel per maand lezen, terwijl geregistreerde niet-betalende bezoekers de kans krijgen 10 artikels te raadplegen. Betalende bezoekers kunnen kiezen voor 2 formules: één die 3,59 dollar per week kost; een andere voor 5,75 dollar per week.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
New York Times klaar voor online betaalmodel.]

0 reacties: