Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

22 februari 2010

Browserkeuzescherm Microsoft staat live

De site waar internetgebruikers een andere browser kunnen kiezen, is live gegaan. België, Frankrijk en Groot-Brittannië krijgen als eerste het scherm als update, andere EU-landen volgen later.
Op 27 februari krijgen Belgen, Britten en Fransen die Microsofts Internet Explorer (IE) als standaardbrowser hebben ingesteld de keuze uit alternatieve browsers. De resultaten daarvan worden getest, voor een release in andere landen. "Dat testen is vanwege de verschillende talen, voor de landingspagina", vertelt Bas Paumen, group lead Windows bij Microsoft Nederland. Hij verwijst daarmee naar de speciale webpagina die het keuzescherm vormt.
Via het scherm leidt de keuze voor een IE-concurrent meteen tot download en start van het installer-bestand. De vrees dat eindgebruikers een browser downloaden en die vervolgens niet installeren, is dus ongegrond. Paumen benadrukt zelf nog dat keuze voor een andere browser niet betekent dat IE wordt gedeïnstalleerd.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Browserkeuzescherm Microsoft staat live.]

0 reacties: