Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

15 februari 2010

TU Delft en Open Universiteit in iTunes U

De Nederlandse wetenschappelijke wereld schaart zich vanaf morgen in het rijtje illustere universiteiten zoals MIT, Stanford en Yale dat collegereeksen aanbiedt aan een breed publiek via internet. De Technische Universiteit Delft en de Open Universiteit zijn vanaf dat moment namelijk te vinden in iTunes U, het educatieve hoekje in de iTunes Store.
Gezamenlijk bieden de twee universiteiten bij de start ongeveer 400 colleges aan, die gratis gedownload kunnen worden voor gebruik op de computer of iPod/iPhone. Je hoeft hiervoor niet eens student te zijn. Handig voor middelbare scholieren die een studierichting moeten kiezen en voor vrijetijdsbeoefenaars die zich in een onderwerp willen verdiepen.
Van de TU Delft zijn momenteel Civiele Techniek, Bouwkunde, Lucht- en Ruimtevaart en Elektrotechniek in iTunes U aanwezig. De Open Universiteit begint ondermeer met onderwerpen als cultuur, financieel management en economie, organisatie, management en logistiek en rechten. Uiteraard is het de bedoeling dat het aanbod snel verder uitbreidt en dat meer Nederlandse universiteiten zich gaan manifesteren op iTunes U.


Dit artikel gaat nog verder, klik op "Lees hier meer of reageer" om verder te lezen.
[Bron: http://www.onemorething.nl/,
TU Delft en Open Universiteit in iTunes U.]

0 reacties: