Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

8 maart 2010

Google en twitter goede indicators

Google en twitter goede indicatorsDe maandelijkse werkloosheidscijfers worden bijna overal ter wereld beschouwd als een uitstekende barometer om de gezondheid van een economie weer te geven. Maar volgens The Wall Street Journal kunnen deze cijfers al dagen, zoniet weken voordat ze door de landelijke statistiekagentschappen worden vrijgegeven, worden geraadpleegd door de zoekopdrachten op Google, Twitter en de online telefoongidsen te combineren.
Uit onderzoek in opdracht van de krant blijkt dat de iets beter dan verwachte cijfers voor februari al waren opgemerkt door de tendensen op internet in kaart te brengen. Zo was het aantal tweets op Twitter met betrekking tot werkloosheid, het zoeken naar werk of de angst om een job kwijt te raken tussen augustus 2009 en februari 2010 licht gedaald.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google en twitter goede indicators.]

0 reacties: