Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

22 maart 2010

Omstreden downloadwet komt hier niet

Omstreden downloadwet komt hier nietSinds de komst van internet kunnen consumenten muziek en films zelf downloaden en bekijken waar en wanneer ze willen. Door de jaren heen is gebleken dat de entertainmentindustrie zich hier gewoon niet voldoende aangepast heeft aan deze 'nieuwe situatie'. Daardoor zijn er nog veel consumenten die downloaden zonder te betalen. Om daar wat aan te doen wil de overheid internet-providers gaan dwingen om automatische opsporingssoftware in te zetten die de inhoud van het internet- en mailverkeer van alle klanten bekijkt. Een geweldige inbreuk op de privacy natuurlijk.
In Frankrijk vinden ze van niet, daar hebben ze het omstreden downloadverbod er al door gekregen. Maar bekend is geworden dat het er hier in Nederland ook definitief niet komt. In de zogenaamde "three-strikes-out"-aanpak worden consumenten na 3 waarschuwingen afgesloten van internet als ze illegaal blijven downloaden. Dat hebben Van der Hoeven (Economische Zaken) en Hirsch Ballin (Justitie) in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Omstreden downloadwet komt hier niet.]

0 reacties: