Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

20 april 2010

Helft traditionele media bestaat over 10 jaar niet meer

Helft traditionele media bestaat over 10 jaar niet meerDe helft van alle Amerikaanse gedrukte en audiovisuele media beseffen dat ze de deuren moeten sluiten indien ze er niet in slagen nieuwe bronnen van inkomsten aan te boren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het Project for Excellence van het Pew Research Center bij leden van de American Society of News Editors en de Radio Television Digital News Association.
De meeste betrokkenen voegen er aan toe dat de Amerikaanse journalistiek op de terugweg is. Ondanks dat pessimisme merkt ongeveer driekwart van de ondervraagden op grote bezwaren te hebben tegen een rechtstreekse ondersteuning van de overheid of belangengroepen. De betrokkenen stellen dat een dergelijke hulp zou kunnen leiden tot inmenging en de onafhankelijkheid van het medium zou aantasten. Tom Rosenstiel, directeur van het Pew Research Center, zegt dat de ondervraagden heel goed beseffen dat de sector zelf zijn problemen moet oplossen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Helft traditionele media bestaat over 10 jaar niet meer.]

0 reacties: