Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

13 april 2010

Romeo & Julia op Twitter: klassiek liefdesepos in 140 karakters


Voelde de Twittering Mad Men zich in het gezelschap van Donald Duck en de cast van Home Alone misschien een beetje aan de oude kant, sinds gisteren hebben zij het geluk een nog veel ouder verhaal in hun midden te treffen. Brits crossmediabureau Mudlark en The Royal Shakespeare Company zijn namelijk begonnen met "Such Tweet Sorrow", de Twitter-editie van Shakespeare's klassieker "Romeo&Juliet". Alleen dan wel zonder Romeo.
Het ontbreken van een Romeo onderstreept het feit dat de versie zoals deze nu online wordt gespeeld een zeer losse benadering van Shakespeare's origineel is. Zo is Julia in deze uitvoering de dochter van een succesvolle aannemer wiens vrouw is overleden bij een auto-ongeluk.
Overigens zal het spel zich na het uitziet gaan verplaatsen naar diverse platformen. Intussen heeft Julia namelijk ook al een aantal foto's gepubliceerd via Twitpic en ook de eerste video op YouTube is een feit.
De cast van deze online theatershow bestaat uit echte acteurs van The Royal Shakespeare Company. Zij zullen ons de komende vijf weken gaan vermaken met een virtueel schouwspel.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Romeo & Julia op Twitter: klassiek liefdesepos in 140 karakters.]

0 reacties: