Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

10 mei 2010

Bij een opsporing is Twitter veel nuttiger dan televisie

Bij een opsporing is Twitter veel nuttiger dan televisieBinnen 2 à 3 jaar zullen media als Twitter en Facebook als opsporingsmiddel belangrijker zijn dan televisie en/of kranten. Aldus de Eindhovense politiechef Gerard Goossens op zijn weblog.
Hij verwijst daarbij naar een aanrandingszaak in de buurt van Eindhoven. Een 13-jarig meisje werd in februari in een winkel in Eindhoven aangerand door een man. De politie kreeg uiteindelijk veertig bruikbare tips binnen, waarvan driekwart door de inzet van Twitter. Dankzij de tips is de man ondertussen gelokaliseerd en is zijn arrestatie nakend. De Eindhovense politiechef zegt versteld te staan van het effect van Twitter.
Zo heeft onder meer het shocklog GeenStijl aandacht besteed aan de zaak door het bericht op Twitter, wat zou hebben geleid tot veel tips. "Twitter heeft in dit geval waarde toegevoegd aan de opsporing", zo schrijft de politiechef.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Bij een opsporing is Twitter veel nuttiger dan televisie.]

0 reacties: