Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

14 juni 2010

Leer Twitteren met de video’s van Twitter


De titel doet vermoeden alsof je Twitter opnieuw gaat ontdekken, maar zo revolutionair is het niet. Ik vind het wel een goede stap van Twitter om zelf video’s te plaatsen, waarin ze het Twitteren proberen uit te leggen. Twitter is in de basis zo gemakkelijk, gewoon 140 karakters intypen en versturen.
Toch ondervinden veel beginnende, en misschien ook de iets meer ervaren gebruikers, vaak problemen waardoor ze er snel mee stoppen. Jammer! Dus een goede zet van Twitter om videotutorials in te zetten.
Via het Twitter Help Center en het Youtube kanaal kun je 6 video’s met titels als ‘ReTweeting’, ‘What’s Following?’, ‘Finding People to Follow’, ‘Browsing & Keyword/Topic Search’, etc. bekijken. Top van Twitter dat ze op deze manier haar gebruikers probeert ‘op te leiden’, in de hoop dat ze blijven Twitteren. Voor de meer ervaren gebruiker zijn de video’s niet interessant, die weten inmiddels wel wat ze er mee kunnen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Leer Twitteren met de video’s van Twitter.]

0 reacties: