Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

23 juni 2010

'Help, mijn ouders zitten op Facebook!'

'Help, mijn ouders zitten op Facebook!' Tot je begin puberteit bepalen jouw ouders veelal hoe vrij je mag browsen. Web-nannies en afgesloten sites zijn het gevolg. Enkele jaren later lijkt de macht bij de surfende tieners te liggen. Op basis van onderzoek van eMarketer.com (uit juni 2010) geeft maar 54% van de jongeren hun ouders onbeperkt toegang tot hun sociaal netwerk. 9% geeft een beperkte toegang en 34% van de tieners geeft de eigen ouders helemaal géén toegang tot hun sociale netwerk.
De 13-14 jarigen hebben het meeste last van 'meekijkende' ouders in de social. 58% geeft aan het niet te waarderen dat hun ouders meekijken in hun sociale netwerk. In de groep van 15- tot en met 17-jarigen is dit nog maar 45% en bij 18- en 19-jarigen is het gedaald tot 27%. Zo een twintig procent van de tieners geeft aan het leuk te vinden dat hun ouders in het zelfde sociale netwerk zitten. Voor de overigen maakt het niet zoveel uit ('whatever').
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
'Help, mijn ouders zitten op Facebook!'.]

0 reacties: