Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

7 juni 2010

"Meeste Nederlanders geven voorkeur aan online stemmen"

"Meeste Nederlanders geven voorkeur aan online stemmen"Bijna 60% van de Nederlanders geeft de voorkeur aan online stemmen. Dit blijkt uit een onderzoek naar de stemvoorkeuren onder Nederlanders dat Mobillion liet uitvoeren. Zo'n 40% van de niet-stemmers zegt zelfs wel te gaan stemmen als dit via de mobiele telefoon of het internet kan.
In Zweden, Finland en Estland is het stemmen via internet al ingeburgerd. Met de opkomst van online netwerken en de groeiende behoefte om online mening te delen lijkt de populariteit voor deze nieuwe vormen van stemmen ook onder Nederlanders toe te nemen. Maar liefst 59% van alle respondenten geeft de voorkeur aan online stemmen. Nog eens 3% verkiest de mobiele telefoon boven online stemmen. Het vertrouwde stemhokje wordt door 38% als favoriet aangegeven.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
"Meeste Nederlanders geven voorkeur aan online stemmen".]

0 reacties: