Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

22 augustus 2010

Een krant die enkel op iPad en Smartphones gelezen kan worden

Een krant die enkel op iPad en Smartphones gelezen kan wordenDe Engelse krant The Times heeft door het ingevoerde betaalsysteem zichzelf 'irrelevant' gemaakt. "Ik denk niet dat het nog veel langer zal duren en dat ze snel de handdoek zullen gooien. Mocht ik voor een krant werken, dan zou ik liefst schrijven voor een krant die gelezen wordt." Aldus Jimmy Wales, de oprichter van Wikipedia, op Brand Republic.

Maar Rupert Murdoch, de eigenaar van het mediaconcern News Corp, uitgever van ondermeer The Times wil van nog geen wijken weten. Maar nadat Murdoch eerder zei zich te verheugen over het succes van de betalende Times ("We zijn getuige van het begin van een nieuw businessmodel op internet") heeft hij nu aangekondigd een krant in de VS te zullen lanceren die enkel op iPad en smartphones zal kunnen worden gelezen.

Hiermee wil hij rechtstreeks de concurrentie aangaan met The New York Times, USA Today en andere grote krantentitels. Volgens Murdoch verandert de iPad de manier waarop mensen lezen, net als de iPod de manier waarop we naar muziek luisteren heeft gerevolutioneerd.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Een krant die enkel op iPad en Smartphones gelezen kan worden.]

0 reacties: