Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

9 augustus 2010

Google Alarm voor als je data naar Google wordt gezonden [Video]

Het is algemeen bekend dat Google nogal wat gegevens verzameld over de manier waarop wij het web consumeren. Maar “no worries” wanneer je Firefox gebruikt kun je vanaf nu Google Alarm (credits Jamie Dubs) installeren waarmee je zowel visueel als met een hoop Vuvuzela kabaal er op wordt gewezen als persoonlijke informatie naar de servers van Google wordt gezonden.
Wat niet iedereen weet, is dat er ook buiten Gmail en YouTube constant informatie wordt verzonden via het bestaande netwerk van zg. “tracking bugs”. Denk hierbij aan Google Analytics, Google AdSense, YouTube embedded data, .API’s en meer.
Google Alarm gaat tekeer en houdt non-stop statistieken bij over het percentage websites dat je hebt bezocht met eerder genoemde tracking bugs. Stay Alert, installeer Google Alarm direct via deze link en have fun!.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Alarm voor als je data naar Google wordt gezonden [Video].]

0 reacties: