Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

22 augustus 2010

Google test update zoekresultaten tijdens het typen

Google is gestart met het testen van een nieuwe zoekinterface die zichzelf vernieuwd tijdens het intikken van je zoekwoorden. Met deze interface hoef je dus niet op de Enter-toets te drukken om zoekresulaten te zien omdat Google direct tijdens het typen nieuwe zoekresultaten toont.
Het systeem komt wel wat nerveus over als je scherm continue aan het veranderen is. Ik vraag me ook af hoe dit er uit gaat zien als je geen supersnelle internetverbinding bezit, dan kan het zelfs behoorlijk irritant zijn als er telkens nieuwe zoekresultaten moeten worden ingeladen, Daar staat tegenover dat je bij meer complexe zoekopdrachten wel direct kunt meekijken. Wat nu de werkelijke naam van deze techniek is of wordt is onduidelijk. Varianten zijn : Streaming (Google), Incremental Search en Live updating Google Search results.
De service is niet beschikbaar via Google Labs en alleen zichtbaar voor een kleine groep van gebruikers. Meer over deze testen is te lezen via het officiƫle Google Blog.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google test update zoekresultaten tijdens het typen.]

0 reacties: