Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

9 augustus 2010

Nieuwe versie Worldwide Telescope absolute aanrader

Nieuwe versie Worldwide Telescope absolute aanraderMicrosoft en NASA hebben opnieuw de handen in elkaar geslagen en komen met een nieuwe versie van hun Worldwide Telescope project. Dit keer met de hoogst haalbare resolutiebeelden van de planet Mars.
Microsoft werkte 3 jaar aan deze nieuwe versie en het resultaat is werkelijk adembenemend en biedt je de mogelijkheid om de gehele “rode planet” zelf te verkennen. De nieuwe beschikbare beelden, 13.000 in totaal met een zeldzaam hoge resolutie, zijn gemaakt met de Mars Reconnaissance Orbiter en samengebracht tot een nieuwe “Terapixel Sky Map”. In totaal werd 800 GB aan digitaal beeldmateriaal verwerkt om tot het huidige resultaat te komen. Bekijk hier de video.
WorldWide Telescope is zowel beschikbaar als desktop application (Windows only) en als web client (met Microsoft Silverlight) en daarmee ook toegankelijk voor Mac- en Linux-gebruikers. Meer over Worldwide Telescope via de website : www.worldwidetelescope.org.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nieuwe versie Worldwide Telescope absolute aanrader.]

0 reacties: