Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

2 oktober 2010

Aantal Windows XP gebruikers daalt gestaag

Aantal Windows XP gebruikers daalt gestaagOp 13 juli dit jaar is Microsoft gestopt met de ondersteuning van Windows XP Service Pack 2 maar nog altijd maken zo'n 1 miljoen mensen hier gebruik van. Dat aantal neemt gestaag af, al hadden ze bij Microsoft natuurlijk liever gezien dat het wat sneller zou gaan.
Voor gebruikers van Windows XP SP3, Windows Vista SP1 of hoger of Windows 7 is er niets aan de hand. Alle anderen moeten wel even op gaan letten omdat er dus geen ondersteuning en updates meer volgen voor oudere systemen.
Bij Windows XP zijn het met name bedrijven die om redenen ervoor kiezen SP3 niet te installeren, consumenten die bewust SP3 niet installeren: bijvoorbeeld gebruikers van de eerste generatie netbooks met beperkte schijfruimte en er zijn ook nog altijd consumenten die onbewust SP3 niet installeren.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Aantal Windows XP gebruikers daalt gestaag.]

0 reacties: