Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

12 oktober 2010

Altijd oppassen met 'Free Public WiFi'

Altijd oppassen met 'Free Public WiFi'Free Public WiFi, je komt het overal tegen, in restaurants, kantines op vliegvelden. Maar ondanks de verleidelijke naam geeft het netwerk, beschikbaar op duizenden locaties, niet daadwerkelijk toegang tot het internet. Maar als een virus heeft het zich verspreid en het kan ook op uw computer aanwezig zijn.
Free Public WiFi is niet ingesteld zoals normale draadloze netwerken die men gebruikt om toegang te krijgen tot het internet. Maar het is meer een "ad hoc" netwerk, als een gebruiker het selecteert wordt er geen verbinding gemaakt met een router of hot-spot maar met een computer van iemand anders in de buurt.
En hoewel het geen toegang verschaft tot het internet is het netwerk door een oude XP bug toch flink verspreid en kom je het nog overal tegen.
Meer info over hoe het precies werkt is hier terug te vinden.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Altijd oppassen met 'Free Public WiFi'.]

0 reacties: