Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

7 oktober 2010

Google patenteert gerichte, verplichte tv-reclame

Google patenteert een afkoopsom van 2 dollar voor het overslaan van reclames op tv of video. Het patent is verkregen een dag na de lancering van de Google TV-website.
De internetreus schetst in zijn nu goedgekeurde patentvoorstel een heel registratiesysteem en gerichte video-advertenties voor online-tv-kijkers. Een gebruiker zou eerst een consumentenenquete moeten invullen, wat zo'n 5 tot 10 minuten in beslag neemt. Daarbij moet ook aanvullende informatie zoals een e-mailadres en jaarsalaris worden opgegeven. Consumenten die dat niet willen, moeten verplicht 10 minuten aan reclames kijken.
Het patent draagt nog een alternatief aan. Dat is de afkoopsom, te heffen door de tv-maatschappij of kabelaanbieder, van 2 dollar voor het overslaan van die reclames. Die betaling wordt dan gedaan via een micro-payment systeem zoals GBuy, valt te lezen in het voorstel dat in oktober 2006 is ingediend. GBuy is de naam voor wat in juni 2006 als Google Checkout is gelanceerd.
[Bron: http://webwereld.nl,
Google patenteert gerichte, verplichte tv-reclame.]

0 reacties: