Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

5 oktober 2010

Is het echt waar?


Hoax.blog.nl biedt een overzicht van de meest actuele en beste hoax berichten wereldwijd. Hoax is Engels voor poets, nep, bedrog of oplichterij. Het is waarschijnlijk een samentrekking van hocus pocus. De aanduiding wordt gebruikt voor allerlei nepberichten, broodje aap verhalen en (april)grappen in de media. Meestal zijn deze berichten bij wijze van grap in het nieuws gebracht om mensen een hak te zetten, maar het kan ook zijn dat er een oplichter aan het werk is.
Hoax.blog.nl is ontstaan uit de fascinatie over het rumoer en de commotie die valse berichten kunnen veroorzaken. Het liefst schrijven ze over een goed bedachte hoax, waar iedereen met open ogen intrapt. Sinds de start in november 2008 verwelkomt hoax.blog.nl ongeveer 100.000 bezoekers per maand.

1 reacties:

Fred zei

Hi Erik, dank voor de link, kan me nog herinneren dat ik ooit in 2002 te gast was in jouw radioprogramma met een camera op een helm, weet je nog?

Groet, Fred