Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

28 oktober 2010

Spam wordt nu ook in Rusland aangepakt

Spam wordt nu ook in Rusland aangepaktHet is waarschijnlijk niet opgevallen, maar sinds de afgelopen maand is de hoeveelheid viagra ads en andere spam-mails zo'n 1/5 in hoeveelheid afgenomen. Met 200 miljard spam berichten circuleren er nog atijd genoeg rond. Maar een begin is gemaakt.
In Rusland, een van de grootste en belangrijkste spam exporteurs, is de politie sinds september ook bezig een steentje bij te dragen in de strijd tegen spam. Gisteren kondigden ze een onderzoek aan naar een verdachte spam kingpin, Igor A. Gusev.
Volgens de politie in Moskou was Gusev een belangrijke schakel bij de operaties van SpamIt.com. Een organisatie waar spammers betaald werden om online 'pharmacies' te promoten.
Maar eind september stopte SpamIt.com er ineens mee. En zonder de financiele prikkel om de ongewenste mailtjes te versturen hebben de spammers gas terug genomen met hun activiteiten. Waarom de site is gestopt was onduidelijk tot gisteren, toen de politie uit Moskou sprak met reporters om het over de Gusev zaak te hebben.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Spam wordt nu ook in Rusland aangepakt.]

0 reacties: