Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

8 november 2010

Nepsites en e-mails slecht te herkennen

Nepsites en e-mails slecht te herkennenNamaaksites voor internetbankieren en nep e-mails van banken zijn nauwelijks te onderscheiden van echte versies. Zo blijkt uit een enquete van de consumentenbond onder 3.000 internetters. Slechts 4% was in staat om in alle 12 voorbeelden aan te geven of het om een echte of nepversie ging. Gemiddeld zaten alle deelnemers er 3 op de 10 keer naast.
Door het niet herkennen van dit soort berichten en sites lopen consumenten wel het risico getroffen te worden door phishing. Daarbij worden betaalrekeningen geplunderd als er gegevens worden ingevoerd op een 'namaaksite' die, zo blijkt uit de enquete, voor velen nauwelijks van een echte te onderscheiden is.
Volgende week staat er weer een actie / campagne week op de planning: 'veilig kopen op internet'. Als je jouw kennis wil testen om te kijken of je phishing-sites en berichten wel/niet weet te herkennen kan je hier een quiz doen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nepsites en e-mails slecht te herkennen.]

0 reacties: