Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

1 november 2010

Toename in downloads bij LimeWire alternatieven

Toename in downloads bij LimeWire alternatievenEen paar dagen nadat LimeWire offline is zien bijna alle alternatieve 'file-sharing programma's' een flinke toename van het aantal downloads, zeer waarschijnlijk afkomstig van oude LimeWire gebruikers. Maar de developers zijn er niet allemaal even happy mee. Ze zijn natuurlijk blij met de extra gebruikers maar beginnen zich nu ook af te vragen wat de volgende stap van de RIAA wordt.
LimeWire verloor de rechtzaak tegen de RIAA eind vorige week, het New York District Court eiste dat LimeWire de hele organisatie stop zou zetten. Als gevolg van deze uitspraak zijn (miljoenen) LimeWire gebruikers op zoek gegaan naar alternatieve download programma's, hetgeen resulteerde in een flinke boost van een aantal P2P-applicaties.
De afgelopen paar dagen hebben de heren van Torrentfreak gesproken met een aantal developers van een paar P2P-programma's die gezien worden als goed alternatief voor LimeWire, en zonder ook maar 1 uitzondering hebben ze het allemaal over een "huge boost in download numbers".
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Toename in downloads bij LimeWire alternatieven.]

1 reacties:

Anoniem zei

Via http://www.limewire.nl is Limewire nog gewoon te downloaden. Bovendien is dit de Plus versie die net als de Pro versie de snelste variant van Limewire is.