Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

13 december 2010

Computergames op het werk? Doen!

Computerspelletjes spelen in de baas zijn tijd? Ja, dat levert betere werknemers op. Het blijkt allemaal uit wetenschappelijk onderzoek van de University of Colorado. Helaas gaat het hier niet om het spelen van Halo of World of Warcraft. De spelletjes moeten natuurlijk wel nuttig zijn voor de baas.
In de studie heeft men onderzocht wat het effect is van computerspelletjes tijdens het opleiden van werknemers. De onderzoekers vergeleken trainingen waarin gebruik werd gemaakt van interactieve computerspelletjes en trainingen met meer passieve methoden. Het bleek dat kandidaten de leerstof beter beheersten als zij gebruik hadden gemaakt van de spelletjes. Cursisten maakten in de praktijk minder fouten als ze bijvoorbeeld via de computer hadden geoefend met het opscheppen van een ijsje of het tappen van een biertje.
[Bron: http://techworld.nl/,
Computergames op het werk? Doen!.]

0 reacties: