Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

13 december 2010

Twaalf Kerstzwendels

Twaalf KerstzwendelsMet de feestdagen voor de deur lijken cybercriminelen actiever dan ooit. McAfee onderzocht wat de meest gevaarlijkste online zwendels zijn waar computergebruikers de komende weken mee kunnen worden geconfronteerd.
Met het onderstaande overzicht van "Twaalf feestdag zwendels" lijkt fraude nog steeds big business voor cybercriminelen die hun vizier rond de feestdagen hebben ingesteld op de vrijgevigheid van de Sint, de Kerstman en vooral van online consumenten. Belangrijkste tips :
- Houd in de gaten of websites een keurmerk, reviews door gebruikers en een klantenservice hebben. Een betrouwbare aanbieder van een keurmerk zal een live link aan zijn logo gekoppeld hebben. Deze link leidt bezoekers naar een controlewebsite van de aanbieder van het keurmerk.
- Reageer niet op aanbiedingen die bij je terecht komen via spam e-mail, sms of chatberichten.
- Kijk eerst goed naar het webadres van een link voordat je er op klikt, zodat je zeker weet dat het om een goed bekend staande site gaat. Download nooit iets van een onbekende bron en klik ook nooit zomaar ergens op.
- Blijf weg van verkopers die producten of diensten ver onder de normale prijs aanbieden.
- Zorg dat je altijd vertrouwde wi-fi netwerken gebruikt. Controleer nooit draadloos je banksaldo en winkel, tenzij je zeker weet dat het netwerk veilig is.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Twaalf Kerstzwendels.]

0 reacties: