Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

4 januari 2011

Facebook haalt 500 miljoen op, waarde nu 50 miljard

Facebook haalt 500 miljoen op, waarde nu 50 miljardFacebook heeft in een nieuwe investeringsronde nog eens 500 miljoen dollar opgehaald. Daarmee komt de waarde van 's wereld grootste Sociale Netwerk op zo'n 50 miljard. Dat schrijft vandaag de New York Times.
Investeerder is niemand minder dan het oude en vooral vertrouwde Goldman Sachs. Ook zou een Russische investeerder, Digital Sky Technologies welke al eerder een half miljard in Facebook heeft gepompt, bij deze deal betrokken zijn. De geschatte waarde van Facebook ligt nu boven bedrijven als Time Warner, Ebay en Yahoo.
Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook ziet zijn eigen kapitaal met bovenstaande waardering verdubbelen. De vorige schatting bedroeg 6.9 miljard bij een waardering van 23 miljard. Met 50 miljard vandaag kruipt hij in de richting van de oprichterrs van Google, Larry Page en Serge Brin. Voor Zuckerberg is met de huidige groei van Facebook het einde echter nog lang niet in zicht, in 2015 zou de waarde volgens experts 200 miljard bedragen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Facebook haalt 500 miljoen op, waarde nu 50 miljard.]

0 reacties: