Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

22 maart 2011

Facebook gelinkt met 1 op 5 scheidingen in Amerika

80 Procent van de scheidingsadvocaten in Amerika komt steeds meer in aanraking met gevalletjes buitenechtelijke diepgang ten gevolge van het gebruik van sociale netwerken. Meestal begint het allemaal heel onschuldig als iemand op Facebook bijvoorbeeld een vroeger klasgenoot tegenkomt. De persoon is emotioneel beschikbaar en hoe meer verhalen er uitgewisseld worden hoe intenser de band is die men krijgt. De weg naar fysiek contact is dan opeens heel reƫel geworden.
Het is overigens vaak niet de bedoeling om gericht naar een affaire op zoek te gaan op bijvoorbeeld Facebook. Meestal komt dit voort uit interesse naar een klasgenoot, ex of vroegere vriend of vriendin. Hoe meer tijd er echt online met elkaar doorgebracht wordt hoe groter de kans op een emotionele en fysieke band die kan uitmonden in een buitenechtelijke relatie.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Facebook gelinkt met 1 op 5 scheidingen in Amerika.]

0 reacties: