Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

15 maart 2011

Nederlandse violiste treedt met YouTube Symfonie Orkest op

De violiste Anne-Rose van Gils maakt, als enige Nederlandse, deel uit van de tweede editie van het YouTube Symfonie Orkest.
Deze week komen de 101 geselecteerde muzikanten bijeen in Sydney voor een weekvullende muziektop. Onder leiding van dirigent Michael Tilson Thomas vindt op zondag 20 maart het slotconcert plaats in het Sydney Opera House. YouTube zal dit concert voor Nederlandse kijkers live streamen tussen 10.00-12.30 uur. YouTube heeft het democratische karakter van internet ingezet om muzikanten uit alle delen van de wereld - van beginnende- tot beroepsmuzikanten - de gelegenheid te bieden om in het Sydney Opera House te spelen.
De musici hebben zelf een YouTube-video ingestuurd en zijn uitverkoren uit 336 finalisten uit 46 landen. Uiteindelijk bepaalden de publieksstemmen en de dirigent wie tot de laatste 101 muzikanten van het YouTube Symfonie Orkest 2011 behoren. Dit evenement is onderdeel van een reeks van samenwerkingsinitiatieven van YouTube die ten doel hebben om de grenzen van muziek, film en kunst te verleggen.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nederlandse violiste treedt met YouTube Symfonie Orkest op.]

0 reacties: