Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

22 maart 2011

SUPERTIP! Sla belangrijke bestanden gratis en veilig online op!!!

Deze synchroniseer- en backup-tool maakt gebruik van de cloud om je bestanden op afstand te bewaren. Zodra je de Dropbox software hebt geïnstalleerd, zie je een nieuwe Dropbox-map op je computer. Alles wat je hier opslaat, wordt verzonden naar het Dropbox cloud opslagsysteem. Dit gebeurt onzichtbaar en is niet anders dan het gebruiken van een andere map op je vaste schijf.

Daarna zou je Dropbox op een andere computer kunnen installeren, met dezelfde inloggegevens, en een nieuwe Dropbox-map. Alles wat je op computer A opslaat, verschijnt automatisch in de map van computer B en omgekeerd. Je kunt ook nog meer computers toevoegen en mobiele apparaten. Ook kun je toegang tot je bestanden krijgen door te surfen naar www.dropbox.com.

Een groot voordeel is dat bij diefstal of verlies van een notebook de verloren bestanden eenvoudig kunnen worden hersteld. Installeer Dropbox op een nieuwe computer, vul de gebruikersnaam in en synchroniseer de inhoud!

Dropbox biedt gratis 2GB opslagcapaciteit per gebruiker: voldoende voor honderden eenvoudige documenten. Download de clientsoftware en schrijf je in tijdens het installeren met je mailadres.

0 reacties: