Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

22 maart 2011

Veligheidsbaas: Twitter verbieden tijdens rampen?

Veligheidsbaas: Twitter verbieden tijdens rampen?In het regionale Dagblad BN/DeStem stond van de week een bericht (met een Poll) over de uitspraak van Nico van Mourik van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Over Twitter zegt hij letterlijk: "140 tekens kunnen een boel kapot maken." Dus: verbieden maar als onze overheids rampenbestrijders dat nodig vinden? Want BN/DeStem meldt verder "Ongefundeerde mededelingen van omwonenden of toeschouwers zouden de officiƫle informatievoorziening tijdens een ramp kunnen verstoren. Van Mourik deed zijn uitspraken, die geen kritiek mochten heten, woensdagavond (16/3/2011 DA) tijdens een bijeenkomst in het stadhuis van Bergen op Zoom. Gemeenteraadsleden stelden hem daar vragen over de communicatie bij incidenten als de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk." De krant meldt verder nog dat Van Mourik zelf actief is op Twitter"
Deze discussie is nog steeds een vervolg op de wijze waarop de brand van Moerdijk is bestreden, de gebrekkige overheidscommunicatie en de effecten van de brand op de volksgezondheid.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Veligheidsbaas: Twitter verbieden tijdens rampen?.]

0 reacties: