Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

8 maart 2011

Wat vertelt jouw browser aan de wereld?

Wat vertelt jouw browser aan de wereld?De gemiddelde websurfers geeft bewust en onbewust toegang tot data die vertelt wat hij/zij "uitspookt" op het internet. Die gebruikersdata kan breed en oppervlakkig zijn maar zal altijd kennis vrijgeven aan derden zonder dat het goed controleerbaar is wat ermee gebeurt. Hoeft helemaal niet erg te zijn en vaak is het anonieme info. Toch is het fijn als je eens in de zoveel tijd iig de kans krijgt om te zien welke partijen jouw dagelijkse activiteiten kunnen volgen. Selectout geeft je die kans.
Hieronder vind je het aantal cookies die blijkbaar bij mij geinstalleerd staan. Het wordt nog een hele klus om de verschillende partijen na te lopen en hun intenties + aangesloten derde gebruikers in kaart te brengen. Dat zou deze service natuurlijk ideaal maken en mist wat mij betreft nu. Er wordt wel verteld wie je data loggen maar een waarde oordeel en inschaling op evt. privacy gevaar etc ontbreekt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Wat vertelt jouw browser aan de wereld?.]

0 reacties: