Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

3 april 2011

Gebruikers zitten 700 miljard minuten per maand op Facebook

De statistieken over de gebruikers en het gebruik op Facebook blijven me elke keer verbazen. Het is niet alleen een van de grootste sociale netwerken, maar het heeft ook een schare van zeer actieve gebruikers. En dit aantal stijgt nog elke dag. Kunnen we inmiddels stellen dat wereld geobsedeerd is door Facebook? Gebruikers onderhouden massaal hun vriendschappen via dit netwerk, alleen dan online. Wist je dat inmiddels 57% van de mensen hun vrienden vaker online spreken dan offline? En dat zij in totaal 700 miljard minuten per maand op Facebook zitten?
Dit soort feitjes en nog veel meer zijn in onderstaande video te bewonderen. De video vertolkt een infographic ontwikkeld door Jean-Jacques Parys, die goed weergeeft wat voor rol Facebook inneemt in onze moderne wereld en de impact op ons sociale leven. De statistieken zijn verzameld dankzij een academisch project, met als doel de impact van Facebook te ontdekken.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Gebruikers zitten 700 miljard minuten per maand op Facebook.]

0 reacties: