Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

3 april 2011

Hyves introduceert In Memoriam status

Hyves introduceert In Memoriam statusVanaf deze week hebben nabestaanden de mogelijkheid om van het Hyvesprofiel van hun overleden dierbare een online gedenksteen te maken. Met de In Memoriam status is voor alle Hyvers duidelijk dat het om een Hyvesprofiel van een overleden Hyver gaat. Zo staat de overlijdensdatum prominent op het profiel, blijft de leeftijd van de Hyver gelijk aan de datum van overlijden en komt de overleden Hyver niet meer voor in bijvoorbeeld verjaardags notificaties. De In Memoriam status zorgt er daarnaast voor dat chatfunctie van het profiel op non-actief gezet en er geen privéberichten meer kunnen worden verstuurd van en naar de overleden Hyver. Ook het privéleven van de Hyver is beschermd, privé foto’s en privé berichten zijn niet zichtbaar voor nabestaanden.
Nine Ludwig, hoofdredacteur Hyves: "We worden maandelijks in ruim tweehonderd gevallen op de hoogte gesteld van het overlijden van een Hyver. Voorheen was het al mogelijk voor nabestaanden om over het lot van het profiel van de nabestaande te beslissen. In dit oude scenario bleef het een normaal profiel, met notificaties zonder dat duidelijk was dat het om iemand ging die was omgekomen. Door de In Memoriam status hebben de nabestaanden een digitale plek om naar toe te gaan."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hyves introduceert In Memoriam status.]

0 reacties: