Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

29 mei 2011

Belangrijkste boekencategorie bij Amazon zijn ebooks

Belangrijkste boekencategorie bij Amazon zijn ebooksOnline retailer Amazon heeft met de Kindle een nieuwe mijlpaal bereikt. Het bedrijf maakte bekend dat er nu meer digitale boeken dan gedrukte exemplaren worden verkocht. In januari had het bedrijf nog bekend gemaakt dat de digitale boekenverkoop boven het niveau van de paperbacks was gestegen. Jeff Bezos, chief executive van Amazon, merkt op dat de verkoop van digitale boeken bij het publiek sneller aanslaat dan ooit kon worden verwacht.
"De Kindle werd nog geen vier jaar geleden geïntroduceerd. Sindsdien heeft de verkoop van elektronische boeken een opmerkelijke groei gekend. In januari van dit jaar werd al bekend gemaakt dat Amazon meer ebooks verkocht dan paperbacks, hoewel pas werd verwacht dat die mijlpaal pas tijdens het tweede kwartaal van dit jaar zou worden bereikt. Nu blijken de ebooks ook beter te verkopen dan alle gedrukte categorieën samen."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Belangrijkste boekencategorie bij Amazon zijn ebooks.]

0 reacties: