Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

2 mei 2011

Nederland staat wereldwijd op 1 qua Twitter en LinkedIn gebruik

ComScore heeft vandaag de resultaten naar buiten gebracht van een onderzoek naar het sociaal netwerk gebruik in Nederland gebaseerd op de Media Metrix service. Het onderzoek toont aan dat de Nederlandse social netwerk markt sterk door blijft groeien als sites als Facebook, Twitter en LinkedIn hun marktaandeel uit breiden, Hyves blijft nog wel de absolute nummer 1.
De social networking categorie groeit in Nederland flink door met + 18% tot 11,5 miljoen bezoekers in maart 2011 (representatief voor 96% van de online populatie). Hyves staat nog bovenaan met meer dan 7,6 miljoen bezoekers in maart, maar Facebook wint veel terrein, maar liefst 76% omhoog ten opzichte van vorig jaar tot bijna 6,6 miljoen bezoekers. Twitter en Linkedin staan 3e en 4e met beide bijna zo'n 70% omhoog ten opzichte van een jaar eerder naar iets meer dan 3 miljoen bezoekers.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Nederland staat wereldwijd op 1 qua Twitter en LinkedIn gebruik.]

0 reacties: