Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

9 mei 2011

Volgens Assange doen Facebook, Google en Yahoo mee aan spionage

WikiLeaks oprichter Julian Assange heeft Facebook 'de meest verschrikkelijke spionagemachine' die ooit is ontworpen genoemd. Hij deed dat in een interview met de Russische televisiezender Russia Today.
"Het gaat om ‘s werelds meest alomvattende database over mensen, hun relaties, hun namen, hun adressen, hun verblijfplaats en hun onderlinge gesprekken. Al die informatie wordt bewaard in de VS, binnen handbereik van de Amerikaanse inlichtingendienst. Facebook, Google, Yahoo – al deze grote Amerikaanse bedrijven hebben ingebouwde interfaces voor de Amerikaanse geheime dienst. Het gaat niet eens om het afleveren van een dagvaardingsbevel; er is gewoon een speciale interface ontworpen voor de geheime dienst."
"Wordt Facebook beheerd door de Amerikaanse geheime dienst? Nee, zo werkt het niet. Maar de geheime dienst kan Facebook wel makkelijk onder druk zetten. En omdat de geheime dienst niet iedereen kan volgen, is het proces geautomatiseerd. Iedereen moet begrijpen dat wanneer ze vrienden toevoegen op Facebook, ze gratis werk doen voor de Amerikaanse geheime dienst door hun database uit te breiden."
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Volgens Assange doen Facebook, Google en Yahoo mee aan spionage.]

0 reacties: