Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

22 maart 2010

Youtube lanceert ‘Musicians Wanted’ kanaal

Youtube lanceert ‘Musicians Wanted’ kanaal[Marvin de Reuver] Velen dromen van een carrière als muzikant, zoals Esmee Denters dat heeft. Zeker het verhaal achter haar carrière is bijzonder (de ontdekking via Youtube door Justin Timberlake). Youtube komt nu met een nieuw initiatief, namelijk het 'Musicians Wanted' kanaal. Via dit kanaal kunnen artiesten in de dop, hun video’s insturen en in een klap bekend worden. Hiervoor hebben ze dan nog wel de medewerking van Youtube nodig, omdat de medewerkers bepalen of hun video wordt geplaatst.
Als muzikant van Indie muziek, kun je een video naar dit kanaal sturen. Als je goed genoeg bent, plaatsen ze de video. Zodoende komt de artiest in het Youtube’s Partner programma terecht en verdienen ze geld middels advertenties bij de video en bij toevoeging op externe websites.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Youtube lanceert ‘Musicians Wanted’ kanaal.]

0 reacties: