Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

25 oktober 2010

Hyves goes Mobile : Gratis bellen en SMS-en naar je vrienden

Vanaf vandaag is het voor de 9 miljoen Nederlandse Hyvers mogelijk om via Hyves Mobile onderling gratis te bellen & te sms’en. Het mobiele netwerk is onderdeel van de Hyves strategie om Nederland met elkaar te verbinden en speelt in op de trend dat mobiele communicatie opgaat in sociale netwerken.
Uniek aan Hyves Mobile is dat gebruikers onderling kosteloos 1.000 minuten en/of sms’jes per maand kunnen verzenden naast een belbundel vanaf €8,75 inclusief onbeperkt internet. Via een speciaal ontworpen webwinkel kunnen Hyvers zien welke vrienden al met Hyves Mobile bellen en aangeven wanneer hun contract afloopt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Hyves goes Mobile : Gratis bellen en SMS-en naar je vrienden.]

Zie ook op bellen.com:
Hyves Mobile biedt 8 verschillende abonnementen, inclusief onbeperkt internet vanaf 8,75 euro per maand. Dat maandbedrag lijkt goedkoper dan het is, want het geldt alleen voor het eerste jaar. Het tweede jaar betaalt u het dubbele. Hyves kent alleen 2-jarige abonnementen waarbij het eerste jaar 50 procent korting wordt gegeven. Dit wordt pas in het bestelproces duidelijk. Ook bij de veelgestelde vragen wordt hierover nog(?) niks vermeld.

Per minuut afrekenen
Hyves-gebruikers kunnen onderling met elkaar per maand maximaal 1000 minuten bellen of 1000 sms’jes versturen. Er wordt per minuut afgerekend en het tarief voor bellen en sms'en buiten de bundel bedraagt 30 cent per minuut/sms. . Belminuten en sms'jes zijn 1 maand geldig. Het is het mogelijk om eenmaal per maand opwaarts van abonnement te veranderen.

Inclusief onbeperkt internet
De kosten voor mobiel internet zijn bij het abonnement inbegrepen. Je krijgt dan een snelheid van 384/64 Kbps en VoIP is niet toegestaan. Wie sneller wil, kan dat voor 5 euro per maand. De snelheid is dan 1 Mbps down en 384 Kbps up waarbij de snelheid na 2 GB wordt verlaagd.

Sim Only en abonnementen met toestel
Vier abonnementen worden als Sim Only aangeboden en vier abonnementen met toestellen: de HTC Wildfire, Samsung Galaxy Apollo i5800, BlackBerry Bold 9700, SonyEricsson X10 Mini Pro en de Samsung Galaxy S i9000, momenteel het meest populaire toestel op Bellen.com.

Overstappen
Hyves denkt dat de mogelijkheid tot gratis bellen met andere gebruikers genoeg mensen zal overhalen om over te stappen. Door op het netwerk duidelijk aan te geven wie er bellen met Hyves Mobile, gaan gebruikers elkaar stimuleren om ook over te stappen, zo verwacht de aanbieder.

Naar eigen zeggen is Hyves in Nederland nog steeds het grootste sociale netwerk. Ongeveer 9 miljoen Nederlanders zouden een Hyves-pagina hebben, met zo’n anderhalf miljoen mobiele gebruikers. Het netwerk heeft behoorlijke concurrentie van internationale netwerksites als Linkedin en Facebook.

0 reacties: