Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

12 maart 2008

Eén tegen 100 spelen via Live Messenger

Gepost door erik op 12 maart 2008 - 11:47 0 reacties

Eén tegen 100 spelen via Live Messenger
Vanaf vandaag is het mogelijk om ‘live’ het bekende TV spel ‘Eén tegen 100’ te spelen in een virtuele studio van Windows Live Messenger.
Door de virtuele versie van Caroline Tensen toe te voegen aan je vriendenlijst kun je het spel kosteloos alleen óf samen met anderen spelen. Hiermee is het de eerste officiële multi-player game in een MSN activity window.
[Bron: Eén tegen 100 spelen via Live Messenger]

Wilders is not Holland

Gepost door erik op - 10:59 0 reacties

Omdat meneer Wilders best een eng mannetje aan het worden is, kunt u hier laten weten dat u het niet met hem eens bent.
[Bron: Wilders is not Holland]

Scheert Wilders

Gepost door erik op - 09:05 1 reacties

Geen televisieuitzending en persconferentie van de Anti Koran film Fitna van Geert Wilders en Geertje de gekSSte zet nu alles op alles om ervoor te zorgen dat de film eind van deze maand op Internet te zien is. We kunnen dus nog even genieten van het mooie Nederland en tot die tijd kunnen we ook nog eventjes lachen om Geert en zijn rare kapseltje. Lachen om Geert doe je zeker een minuut met het spel Scheert Wilders waarbij jij ervoor moet zorgen dat Geert niet verandert in een Moslim.
[Bron: Scheert Wilders]

Facebook als bloedbank

Gepost door erik op - 08:57 0 reacties

Facebook als bloedbank Di 11 maart 2008 00:15, Redactie, 57 views Facebook start in samenwerking met non-profit organisatie 'Takes All Types' met een webservice waarbij snel heel veel bloeddonoren kunnen worden gemobiliseerd. De site fungeert nu dus ook als een online bloedbank. Als bij grote rampen een bloedtekort dreigt, kan Facebook een handje helpen door de deelnemende gebruikers op te roepen om te doneren. Via een eenvoudige applicatie krijgen de Facebookleden een seintje als hun bloed nodig is. Dat gebeurt dan via telefoon, sms of fax. De dienst is voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar.
[Bron: Facebook als bloedbank]

11 maart 2008

's Werelds beste productiebedrijf: Fred en Sharon

Gepost door erik op 11 maart 2008 - 21:53 0 reacties

Wie wil een film? Ga je trouwen? Heb je een website? Verkoop je iets? Films kunnen je leven verbeteren!
[Bron: 's Werelds beste productiebedrijf: Fred en Sharon]

Internet belangrijkste bron van nieuws

Gepost door erik op - 21:43 0 reacties

Internet belangrijkste bron van nieuws
In Amerika is de traditionele media niet meer de meest betrouwbare factor als het gaat om het vergaren van nieuws. Tenminste, dat vinden de Amerikanen. Dit blijkt uit een onderzoek wat gedaan is door We Media/Zogby Interactive.
Zogby interviewde bijna 2000 Amerikanen waarvan bijna de helft aangaf dat hun belangrijkste nieuwsbron het internet is. Maar liefst 67% van de ondervraagden gaf aan dat de traditionele media niet meer goed aansluit op de nieuwsbehoeften van de Amerikanen.
[Bron: Internet belangrijkste bron van nieuws]

Janina San Miguel zegt sorry

Gepost door erik op - 21:40 0 reacties

De award van domste meisje van 2007 gaat zeer zeker naar Lauren Caitlin Upton, ook wel beter bekend als Miss South Carolina, maar het lijkt erop dat de winnaar van 2008 ook al bekend is. Maak kennis met de zeventienjarige Janina San Miquel die meedeed aan de Binibing Pilipinas World 2008 Miss verkiezing die afgelopen weekend werd gehouden. Aan Janina werd de moeilijke vraag gesteld welke rol haar familie heeft gespeeld voor haar kandidaatschap. En dit was haar antwoord.
[Bron: Janina San Miguel zegt sorry]

Sony BMG gaat 250.000 nummers gratis aanbieden

Gepost door erik op - 21:34 0 reacties

Sony BMG gaat 250.000 nummers gratis aanbieden
Evenals bekende collega-majors is ook platenmaatschappij Sony BMG naarstig op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de trend van dalende opbrengsten uit albumverkopen te keren. Hiertoe heeft het bedrijf nu een deal gesloten met MP3 muziekaanbieder We7.com waarbij Sony maarliefst 250.000 nummers gratis gaat aanbieden.
[Bron: Sony BMG gaat 250.000 nummers gratis aanbieden]

Bijna 60% van vijftigplussers online

Gepost door erik op - 21:33 0 reacties

Bijna 60% van vijftigplussers online
De Stichting Internetreclame (STIR) heeft vandaag nieuwe cijfers bekendgemaakt over de surfpopulatie in Nederland. Eerder dit jaar publiceerde STIR net als CBS dat er 11 miljoen mensen online zijn in Nederland.
Dat is een groei van 7% ten opzichte van een jaar geleden. Nu blijkt dat die groei vooral door de oudere doelgroepen wordt veroorzaakt. Bij de vijftigplussers steeg de internetpenetratie van 52% in 2006 naar 59% in 2007. In de doelgroep 35-49 jaar groeide de gemiddelde surftijd per week met 22% naar 7,3 uur per week.
[Bron: Bijna 60% van vijftigplussers online]

Gmail backuptool blijkt wachtwoordsteler

Gepost door erik op - 21:31 0 reacties

Shareware is niet altijd wat het lijkt. 1.777 nietsvermoedende GMail-gebruikers zijn het slachtoffer geworden van een zogenaamd Google Mail Backup programma.
[Bron: Gmail backuptool blijkt wachtwoordsteler]

Onze man in Teheran

Gepost door erik op - 21:28 0 reacties

Onze man in Teheran, Thomas Erdbink, werd gebeld door een Nederlands Actualiteitenprogramma met de vraag of de (circa 70) Nederlanders in Iran al moeten onderduiken vanwege dreigementen in verband met de wildersfilm. Het antwoord "Nee" was niet goed genoeg voor de TV. Dat irriteerde Thomas Erdbink, dus hij ging zelf maar eens even filmen. Als je je zorgen maakt over de reactie van islamitische landen op Fitna, dan moet je dit echt even zien.
[Bron: Ik was het wel.]

Eindelijk Beatles catalogus in iTunes!

Gepost door erik op - 21:23 0 reacties

Apple staat op het punt haar belangrijke troefkaart “the Beatles” te spelen. Vorige week liet Paul McCartney in de media weten geen grote obstakels meer te zien voor het vrijgeven van de Beatles catalogus.
[Bron: Eindelijk Beatles catalogus in iTunes!]

De geschiedenis van vloeken in SMS

Gepost door erik op - 21:20 0 reacties

De bedenkers van voorspellende woordingave bij het SMS-en zijn tegen nogal wat problemen aangelopen. Wat bijvoorbeeld te doen met scheldwoorden?...
[Bron: De geschiedenis van vloeken in SMS]

Snuffie gaat Nederland kapot maken

Gepost door erik op - 21:11 0 reacties

De laatste gek die het nummer Schnappie heeft gekocht in de winkel is nog maar net ontslagen uit het Pieter Baan Centrum of Nederland maakt zich op voor de volgende terroristische hype in muziekland. Maak kennis met de Duitse Schnuffel en zijn Der Kuschel song. Natuurlijk niet om aan te horen, maar het slechte nieuws is dat het producersduo De Leeuw en Leeuwis het nummer hebben geadopteerd en voorzien van een Nederlandse tekst.
[Bron: Snuffie gaat Nederland kapot maken]

Ode aan Heleen van Royen

Gepost door erik op - 21:04 0 reacties

Het is eindelijk weer een beetje rustig rondom dat hysterische wijf Heleen van Royen! Vorig jaar werden we echt helemaal dood gegooid met rommel van dat mens. Boek, glossy, radio, tv en zelfs het konijnenblaadje vond het nodig om haar op te nemen in het archief. Er was dus een enorm overschot aan Heleen rommel en dat trekken sommige mensen heel slecht. In het programma DWDD mocht Dorine maar een klein stukje laten horen. Voor de liefhebbers hier de volledige versie van Ode aan Heleen van Royen.
[Bron: Ode aan Heleen van Royen]

Trailer Fitna

Gepost door erik op - 20:59 0 reacties

[Bron: Trailer Fitna]

ComputerplusBus in actie tegen pc-angst senioren

Gepost door erik op - 20:57 0 reacties

De SRV-wagen is terug, maar nu vol 'computers, internet en e-mail', want KPN toert door het land om ouderen van hun computerangst af te helpen.
[Bron: ComputerplusBus in actie tegen pc-angst senioren]

Security volgens Microsoft

Gepost door erik op - 20:55 0 reacties

In La Forêt-Noire noemen ze het de omgekeerde wereld. De beste manier om Windows XP te beveiligen tegen hakaanvallen van buitenaf is door GEEN wachtwoord toe te kennen aan je account. U hoort het goed, een leeg wachtwoordcache! In ander Microsoft-nieuws: Bill Gates is niet langer de rijkste eend van de wereld.
[Bron: Security volgens Microsoft]

Martelmuziek Top 1000

Gepost door erik op - 20:54 0 reacties

De nieuwe hitlijst van de militaire gevangenissen in Irak is binnen. Een tijdschrift legde de hand op de playlist van gevangenissen en verhoorruimten om hakbars en lastige jailbirds wakker te houden totdat ze eindelijk eens bekennen.
[Bron: Martelmuziek Top 1000]

Muzikanten wachten op YouTube-geld

Gepost door erik op - 20:52 0 reacties

Volgens managers hebben artiesten wier video's op YouTube te zien zijn nog geen rechten uitbetaald gekregen. Dit zou te wijten zijn aan een falende registratietechnologie. [Bron: Muzikanten wachten op YouTube-geld]

Trek die broek op!

Gepost door erik op - 20:44 1 reacties

Amerikaanse rappers hebben altijd wel iets om over te rappen. De ghetto’s, drugdealers, wapens, hoeren, gangs, onderdrukking, drank en andere rappers. In Nederland hebben rappers ook zo hun dagelijkse irritaties waar over gerapt moet worden. Neem bijvoorbeeld de mannen van VCR Squad, die pakken een groot Nederlands probleem keihard aan in deze videoclip.
[Bron: Trek die broek op!]