Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

17 mei 2011

Film Claustrofobia gratis online

Gepost door erik op 17 mei 2011 - 10:29 0 reacties
Claustrofobia, een nieuwe Nederlandse film, is vanaf 10 juni gratis op internet te zien. Volgens producent Snoooep is het de eerste Nederlandse film die gratis online te bekijken is, zo meldt het bedrijf maandag.
Claustrofobia is de eerste filmproductie van Snoooep, een bedrijf dat onlinefilms maakt in samenwerking met adverteerders. De producent kiest voor gratis publicatie om een zo groot mogelijk publiek te bereiken. Claustrofobia is mede mogelijk gemaakt door de Maag Lever Darm Stichting, die de film via de VriendenLoterij financierde.
[Bron: http://www.parool.nl,
Film Claustrofobia gratis online - MEDIA - PAROOL.]

Tips uit de Internet Top100

Gepost door erik op - 10:14 0 reacties

- Straten vinden met jouw voornaam.

- Sociale media verklaard.

- Fietsen van terras naar terras.

- Informatie over verbouwen.

'Verban internet en mobiele telefoon van scholen'

Gepost door erik op - 08:34 0 reacties
Schoolkinderen mogen niet meer worden blootgesteld aan straling van mobiele telefoons en draadloze internetverbindingen (wifi). Scholen moeten die verbannen, vindt een Europese commissie.
[Bron: http://webwereld.nl,
'Verban internet en mobiele telefoon van scholen'.]

16 mei 2011

Digitaal monument gedode journalisten

Gepost door erik op 16 mei 2011 - 21:44 0 reacties
Google heeft in samenwerking met YouTube en het in Washington gevestigde Newseum een speciaal videokanaal geopend waarin omgekomen journalisten worden geëerd. Het Journalist Memorial Channel bevat video’s van herinneringen aan de gedode journalisten. Het videokanaal moet een digitaal eerbetoon worden aan de duizenden journalisten die tijdens de uitoefening van hun vak zijn gedood. Het Newseum werkt de dodenlijst jaarlijkst bij. Wie videomateriaal heeft over gedode collega’s dat in de collectie thuishoort, kan video’s inzenden. Een curator zal vervolgens beslissen of het materiaal wordt opgenomen. De verzamelde video’s zijn bij vlagen zeer indrukwekkend. Ook vorig jaar was weer bijzonder bloedig: dit jaar worden 77 namen toevoegd aan de lijst.
[Bron: http://www.villamedia.nl/,
Digitaal monument gedode journalisten.]

Eerste Viral (rondstuurfilmpje) ooit

Gepost door erik op - 21:41 0 reacties
In 1961 hadden ze ook al Viral Films, rondstuurfilmpjes zoals ze toen genoemd werden, alleen was de manier van bezorgen anders dan nu. Bij gebrek aan een internet werd deze Viral per Solex naar de klanten gebracht om te laten zien.
Jan Schouten van de ABU (de brancheorganisatie voor uitzendbureaus) is te zien op dit beeldmateriaal van 50 jaar geleden. Met behulp van zijn Solex, de Phiral 4000x en een rondstuurfilm ging hij langs bedrijven om ze te wijzen op het belang van betrouwbare uitzendbureaus en de rol van de ABU.
Humor was toen ook al een belangrijk ingredient om de boodschap hard duidelijk te maken. Share Jan Schouten, de pioneer van de Virals.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Eerste Viral (rondstuurfilmpje) ooit.]

Oude beelden nucleaire ramp Tsjernobyl uit 1986

Gepost door erik op - 21:39 0 reacties
Cameraman Vladimir Shevchenko ging in de bange dagen na de nucleaire ramp in Tsjernobyl in april 1986 met een camera het gebied in. Als een van de weinige, want werkzaam bij de staatstelevisie van Oekraïne, mocht hij overal filmen. Ook ín de reactor. Of beter gezegd, naast. Stoere Ruski’s met ontbloot bovenlijf en een stoflapje voor de kanis die beton storten onder de reactor. En een tunnel graven met slechts een gezichtsmasker op. De camera van Vladimir ging na zijn dood, enkele weken na de opnames, mee zijn graf in. Niet uit sentiment maar omdat-ie groen zag van de dodelijke straling. Chernobyl The Lost Film.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Oude beelden nucleaire ramp Tsjernobyl uit 1986.]

Franse "three strikes" waakhond gehackt

Gepost door erik op - 21:36 0 reacties
Het bedrijf dat p2p-verkeer monitort voor de Franse overheid blundert met zijn beveiliging. Hackers maakten inloggegevens buit waardoor de handhaving van de "three strikes" wet in gevaar komt.
[Bron: http://webwereld.nl,
Franse "three strikes" waakhond gehackt.]

Turken massaal de straat op tegen internetcensuur

Gepost door erik op - 21:35 0 reacties
Duizenden Turken zijn gisteren de straat opgegaan in een protest tegen internetcensuur. Er zijn plannen in de maak om per augustus internetfilters in te stellen “om het internet veiliger te maken”.
[Bron: http://webwereld.nl,
Turken massaal de straat op tegen internetcensuur.]

Social Memories : je eigen Facebook boek

Gepost door erik op - 21:34 0 reacties
Een boek maken van je sociale geheugen op Facebook. Misschien geen vernieuwend concept (zie When Facebook becomes a book) maar leuk is het wel. De website aka Facebook App, en eigendom van Deutche Post DHL, SocialMemories.de maakt het nu in een paar muisklikken nodig. Erwin Blom (@erwblo) maakt ooit al eens een boek over z'n eerste jaar Twitter. Wanneer je dat nu terugkijkt zul je verbaasd zijn welke evolutie de 140 characters inmiddels hebben doorgemaakt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Social Memories : je eigen Facebook boek.]

Baidu bevestigt partnerschap met Microsoft

Gepost door erik op - 21:28 0 reacties
Baidu bevestigt partnerschap met MicrosoftGisteren vlogen er verschillende geruchten over het web omtrent de eventuele samenwerking tussen Baidu en Microsoft. Maar vandaag is het bevestigd via een e-mail van Baidu, blijkt uit een artikel op het blog Penn Olson.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Baidu bevestigt partnerschap met Microsoft.]

Lara wil je met me trouwen?

Gepost door erik op - 21:23 0 reacties
Dit overzicht is niet beschikbaar. Klik hier om de post te bekijken.

Nerds lezen Europarlement de les

Gepost door erik op - 21:22 0 reacties
Veel Europarlementariërs weten veel te weinig van ict, maar moeten ondertussen wel over deze onderwerpen meebeslissen. "Sommige parlementariërs laten nog elke e-mail uitprinten."
[Bron: http://webwereld.nl,
Nerds lezen Europarlement de les.]

OPTA: spionage van KPN vergaand en overbodig

Gepost door erik op - 21:21 0 reacties
Telecomwaakhond OPTA vindt de omstreden Deep Packet Inspection-techniek die KPN gebruikt ‘vergaand en overbodig’. Bovendien overdrijft KPN het WhatsApp-gebruik.
[Bron: http://webwereld.nl,
OPTA: spionage van KPN vergaand en overbodig - Update.]

Bin Laden stuurde e-mail via usb-stick

Gepost door erik op - 21:20 0 reacties
Osama Bin Laden gebruikte een omslachtige, maar hoogst effectieve, manier om via de mail in contact te blijven met zijn volgelingen. Hij liet tussenpersonen en heen en weer reizen met usb-sticks met daarop getypte e-mails.
[Bron: http://digitallife.nl,
Bin Laden stuurde e-mail via usb-stick.]

Prachtige verzameling HDR foto’s

Gepost door erik op - 21:19 0 reacties
Hier is een prachtige verzameling HDR Foto’s te vinden. Meer is er niet over te vertellen. Gewoon klikken.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Prachtige verzameling HDR foto’s.]

Russian Facebook Roulette : verlies je leven op Facebook [Video]

Gepost door erik op - 21:18 0 reacties
The first Social Media game where you can lose your virtual life. Serieuze teksten bedacht door studenten van de Miami Ad school die een zeer origineel concept bedachten voor een Russische Vodka. In deze virale game kun je vrienden uitnodigen via Facebook om met hen Russian Roulette te spelen.
Voor de verliezer zijn de druiven zuur en raak je je Facebook-account kwijt. Goodbye Facebook profile want voordat je aan het spel mee gaat spelen moet je wel eerst je wachtwoord afgeven. De regels zijn hard in deze fake-game. Het doet echter niets af aan het concept. Van mij mogen de bedenkers hun creativiteit zeker inleveren bij de vele award-events die er zijn in Europa, dit verdient wel een prijs. Credits aan Ilya Malyanov en Christian Feist
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Russian Facebook Roulette : verlies je leven op Facebook [Video].]

Uitgevers eisen miljoenen van Google

Gepost door erik op - 21:13 0 reacties
Volgens drie Franse uitgevers schendt Google hun auteursrecht door boeken te plaatsen op Google Books. Ze eisen duizend euro per boek dat Google op haar website heeft geplaatst.
[Bron: http://webwereld.nl,
Uitgevers eisen miljoenen van Google.]

KPN luistert abonnees af met Deep Packet Inspection

Gepost door erik op - 21:13 0 reacties
KPN gebruikt "als eerste operator ter wereld" de omstreden technologie Deep Packet Inspection om precies te meten wat mobiele internetters doen. "Schokkend en waarschijnlijk in strijd met de wet."
[Bron: http://webwereld.nl,
KPN luistert abonnees af met Deep Packet Inspection.]

Facebook probeert Google anoniem zwart te maken

Gepost door erik op - 21:12 0 reacties
Facebook heeft een pr-bureau ingehuurd om een lastercampagne te beginnen tegen Google. Journalisten en bloggers werden door het bureau gevraagd negatieve verhalen te publiceren over de zoekgigant.width="1">
[Bron: http://webwereld.nl,
Facebook probeert Google anoniem zwart te maken.]

Google Chromebook vanaf juni te koop in Nederland

Gepost door erik op - 21:09 0 reacties
Gisteren was de aankondiging van Google Chromebook, een laptop, volledig gebaseerd op cloudcomputing, welke draait op Google's eigen Chrome OS. De eerste Chromebooks die op de markt zullen komen zijn van Samsung and Acer.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Chromebook vanaf juni te koop in Nederland.]

Consumentengroepen geschokt door Google News-verbod

Gepost door erik op - 21:09 0 reacties
Europese burgerrechtenbewegingen luiden de noodklok over de uitspraak van een Belgische rechter, die oordeelde dat Goole News geen artikelen van Waalse kranten mag publiceren.
[Bron: http://webwereld.nl,
Consumentengroepen geschokt door Google News-verbod.]

Toppunt van meligheid bij vertraging

Gepost door erik op - 21:08 0 reacties
Dus voor iedereen die vandaag achter de PC zit te zwoegen, de lopende band niet meer kan bijhouden of de was loopt te strijken; “de 17 best bestede seconden van vandaag”.
[Bron: http://www.vkmag.com/,
Toppunt van meligheid bij vertraging op Schiphol.]

Angry Birds voor Chrome browser

Gepost door erik op - 21:05 0 reacties
De productiviteit op de werkvloer krijgt de komende tijd een flinke knauw te verwerken. Het razend populaire spelletje Angry Birds dat groot geworden is op de iPhone is nu ook beschikbaar voor de Chrome browser.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Angry Birds voor Chrome browser.]

Ik kan de iPad waar instoppen?

Gepost door erik op - 21:04 0 reacties
Dit meisje heeft schijnbaar iets tegen iPads en maakt de indruk dat ze wel een paar pilletjes kan gebruiken. Ze maakt wel mooie muziek waar ze op dit moment furore mee maakt op Youtube: Depresstival – shove the fucking ipad up your motherfucking arse you motherfucking fucking fuck.
[Bron: http://www.dezekerweter.com,
Ik kan de iPad waar instoppen?.]

'Kwaliteit webshops holt achteruit'

Gepost door erik op - 20:53 0 reacties
De kwaliteit van de webshops loopt fors terug, de dienstverlening is ronduit slecht. Online winkelen zorgt voor steeds meer ergernis. Bij 6 van de 10 online aankopen gaat iets mis.
[Bron: http://webwereld.nl,
'Kwaliteit webshops holt achteruit'.]

EU stemt voor supersnel mobiel breedband

Gepost door erik op - 20:52 0 reacties
Het Europarlement heeft met een meerderheid voor plannen gestemd om de 800 MHz band leeg te ruimen voor snel mobiel internet. Het netwerk wordt Europees dekkend en even snel als het vaste internet.
[Bron: http://webwereld.nl,
EU stemt voor supersnel mobiel breedband.]

Google Chrome laptop voor 20 dollar per maand

Gepost door erik op - 20:52 0 reacties
Google Chrome laptop voor 20 dollar per maandGoogle gaat Chrome laptops verhuren voor $20 per maand. Dit 'studenten pakket' bevat zowel de hardware als ook toegang tot online services (Google Apps), aldus een senior Google executive tegenover Forbes bekend gemaakt.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Google Chrome laptop voor 20 dollar per maand.]

Facebook lekt jarenlang persoonlijke data -Update

Gepost door erik op - 20:51 0 reacties
Meer dan 100.000 applicaties hebben toegang tot de persoonlijke data van Facebookgebruikers. Daardoor hebben adverteerders en app-aanbieders die informatie mogelijk al in handen.
[Bron: http://webwereld.nl,
Facebook lekt jarenlang persoonlijke data -Update.]

Rokjesdag

Gepost door erik op - 20:50 0 reacties
Theaterduo De Gebroeders Fretz hebben deze week hun eerste single uitgebracht: Rokjesdag. Heerlijke clip om naar te kijken. En de muziek blijft hangen in je kop. Aanrader.
[Bron: http://www.jaggle.nl/,
Rokjesdag.]

KPN voert koper op tot glasvezelsnelheden

Gepost door erik op - 20:48 0 reacties
KPN gaat de capaciteit van het kopernetwerk met kunstgrepen verder opvoeren. Het bedrijf stelt 120 Mbps in het vooruitzicht.
[Bron: http://webwereld.nl,
KPN voert koper op tot glasvezelsnelheden.]

Rotterdam bouwt lokale Crisis.nl

Gepost door erik op - 20:47 0 reacties
Rotterdam komt met een lokaal alternatief voor Crisis.nl. Dit gebeurt onder andere omdat de overheidscommunicatie tijdens de chemiebrand in Moerdijk faalde.
Overheidscommunicatie tijdens crisissituaties verloopt op zijn zachtst gezegd niet altijd vlekkeloos. Het officiële kanaal tijdens rampen, crisis.nl, vliegt er regelmatig uit. De laatste keer dat dit gebeurde was tijdens de grote chemiebrand in Moerdijk, toen blunderde de site zichzelf offline door een foute redirect. Dit tot grote ergernis van het Kabinet. De betrokken ministers noemden de downtime onacceptabel.
[Bron: http://webwereld.nl,
Rotterdam bouwt lokale Crisis.nl.]

Skype wordt superlijm Microsoft-platformen

Gepost door erik op - 20:46 0 reacties
Microsoft lijft Skype geheel in. De nieuwe eigenaar trekt de videochatdienst door naar Lync, Xbox, Kinect, Windows Phone en belooft andere niet-Microsoft-platformen te behouden.
[Bron: http://webwereld.nl,
Skype wordt superlijm Microsoft-platformen.]

KPN: duurder mobiel internet met zachte dwang

Gepost door erik op - 20:45 0 reacties
KPN belooft dat het mobiele voip en chat niet zal blokkeren. Gebruikers gaan wel meer betalen voor mobiel internet. “We gaan niet blokkeren, wel tariferen”, is het nieuwe mantra. Met zachte dwang.
[Bron: http://webwereld.nl,
KPN: duurder mobiel internet met zachte dwang.]

Steeds meer ouders staan kinderen toe op Facebook

Gepost door erik op - 20:45 0 reacties
Steeds meer ouders staan kinderen toe op FacebookOuders staan het steeds vaker toe dat hun kinderen profielen aanmaken op social media sites. Een recente studie toont aan dat het aantal ouders dat toestemming aan hun kinderen geeft een account aan te maken op sites als Facebook en MySpace in een jaar tijd verdubbeld is. Het onderzoek gedaan door Liberty Mutual's Responsibility Project toonde aan dat 17% van alle ouders er geen probleem mee heeft als hun kind gebruik maakt van social media. Dat is een flinke toename ten opzichte van de 8% die het vorig jaar was, aldus Reuters.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Steeds meer ouders staan kinderen toe op Facebook.]

Klimaatverandering funest voor het internet

Gepost door erik op - 20:44 0 reacties
Klimaatverandering bedreigt het internet. Wifi-verbindingen en internetkabels gaan deels verloren door de opwarming van de aarde. Ook telefoonverbindingen lopen risico, waarschuwt de Britse overheid.
[Bron: http://digitallife.nl,
Klimaatverandering funest voor het internet.]