Over Mediadokter 2.0

Een samenvatting van wat er op de leukste en beste Nederlandse weblogs te vinden is. Luister naar de rubriek Mediadokter 2.0 in het radioprogramma Live uit Lloyd op Radio Rijnmond (dinsdag tussen 14.30 en 15.00 uur).

21 december 2009

Steeds meer vakanties worden online geboekt

Gepost door erik op 21 december 2009 - 22:47 0 reacties
Steeds meer vakanties worden online geboektHet afgelopen jaar heeft zes van de tien e-shoppers reizen en vakanties online geboekt. Daarmee is volgens het CBS het bespreken van reizen en accommodaties de meest voorkomende onlineaankoop. Er zijn in 2009 ongeveer 6 miljoen e-shoppers. Dat is meer dan de helft van de internetgebruikers (51%).
Het online boeken van vakanties raakt steeds meer ingeburgerd. Het merendeel van de e-shoppers (bijna 60%) boekte in 2009 een vakantie of accommodatie online. In 2005 was dit nog ruim een derde. In de periode 2005–2009 werden alle soorten onlineaankopen populairder, maar het online boeken van vakanties, reizen of accommodaties maakte de grootste sprong. Ook het online kopen van kaartjes voor evenementen is tussen 2005 en 2009 sterk gestegen. In 2005 kocht nog 22% van de e-shoppers deze kaartjes online, tegen 44% in 2009.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Steeds meer vakanties worden online geboekt.]

Online suicide ook painless?

Gepost door erik op - 22:45 0 reacties

De donkere dagen voor kerstmis. Jaarlijkse climax voor wat betreft het aantal zelfdodingen. Geen toeval dus dat de Web 2.0 Suicide Machine ook uitgerekend nu verschijnt. Onder het motto: "Bevrijd jezelf en je 'vrienden' met een web 2.0 zelfmoord!" kun je nu met behulp van de site http://suicidemachine.org in één keer jezelf op diverse netwerken tegelijk virtueel om zeep helpen. 'Unfriending', dé verwachte trend voor 2010, was nog nooit zó eenvoudig.
De Web2.0 Suicide Machine verwijdert effectief al je "energievretende social-networking profielen, doodt alle valse virtuele vrienden, en maakt een einde aan je web2.0 AlterEgo". De machine is een Nederlandse 'uitvinding', ontwikkeld in het moddr_lab op WORM (Rotterdam).
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Online suicide ook painless?.]

Youtube filmpje levert maker miljoencontract Hollywood op

Gepost door erik op - 22:29 0 reacties

Ataque de Panico is de titel van het 300 dollar kostende Youtube filmpje dat de maker een Hollywood contract oplevert van 30 miljoen dollar. Hollywood director Sam Raimi, onder andere verantwoordelijk voor de Evil Dead en Spiderman Films, gaat de kosten dragen. De korte film stamt uit november 2009 en gaat over een invasie van gigantische robots die Montevideo de hoofdstad van Uruguay vernietigen. Het filmpje dat 4 minuten en 48 seconden duurt heeft tot nu toe 1.5 miljoen hits gehad op Youtube. De film die Mr. Alvarez gaat maken is een Science Fiction film die in Argentinie en Uruguay wordt opgenomen. Hij start met een leeg storyboard en gaat het hele verhaal zelf opbouwen. Als je volgens hem met een zelf gemaakt filmpje dat je upload naar Youtube dit kan bereiken dan kan iedereen dat.
[Bron: http://www.dezekerweter.com/,
Youtube filmpje levert maker miljoencontract Hollywood op.]

Australische isp's moeten content filteren

Gepost door erik op - 22:15 0 reacties
Australische internetproviders moeten van de overheid een contentfilter zetten op buitenlands internetverkeer. Een wet hiervoor is nu aangenomen.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Australische isp's moeten content filteren.]

Nederlanders ontwikkelen supersnelle harde schijf

Gepost door erik op - 22:14 0 reacties
De Technische Universiteit Eindhoven heeft aangetoond dat er met gebruik van laserlicht bij harde schijven "tot duizend maal sneller" data kan worden weggeschreven. Dit is van groot belang voor de ontwikkeling van dataopslag.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Nederlanders ontwikkelen supersnelle harde schijf.]

Los Angeles migreert naar Google Apps

Gepost door erik op - 22:14 0 reacties
Op de computers van 34.000 ambtenaren in Los Angeles draait sinds een week geen Novell GroupWise meer, maar Google Apps.
[Bron: http://www.webwereld.nl,
Los Angeles migreert naar Google Apps.]

Bits of Freedom: 'Stop het downloadverbod'

Gepost door erik op - 22:14 0 reacties
Bits of Freedom: 'Stop het downloadverbod'Bits of Freedom roept het kabinet en alle kamerleden op om de plannen voor een downloadverbod af te blazen.
De digitale burgerrechtenbeweging schrijft vandaag in een brief aan de kamer (PDF) dat dit een heilloze weg is. De briefing is verzonden ter voorbereiding op het algemeen overleg over het auteursrechtbeleid op 16 december 2009, waar het rapport van de Commissie Gerkens en het kabinetsstandpunt hierover worden besproken.
[Bron: http://www.dutchcowboys.nl/,
Bits of Freedom: 'Stop het downloadverbod'.]